Back to All Events

Utstillingsopning: Evige jaktmarker

Denne sommaren vil Arne J. Mortensen stille ut foto på fjellsenteret. Utstillingsopninga skjer torsdag kveld 10. juni. Arne J. Mortensen har foreviga augneblink frå naturen sidan 70-talet, og vi gler oss til å syne fram noko av det han har fanga i kameralinsa desse åra.

Arne skriv på heimesida si:

Trangen til å samle minner, fryse øyeblikkene, dokumentere og formidle har fulgt meg siden ungdommen. Jeg har fulgt miljøvern-arbeidet gjennom snart tre generasjoner, fra 70-åra, hvor miljøvern var et skjellsord, fram til dagens altomfattende "miljøhensyn og bærekraft". Mye av mitt yrkesliv har vært i offentlig miljøforvaltning, men periodevis har jeg arbeidet med egne prosjekter. Det startet med bildeprogrammer og slides på 80-tallet, før det digitale bildet tok over og mye ble forandret. I bøkene "Reisen til Denali (2002)" og "I Villreinens rike" (2005, sammen med Trond Are Berge) var naturbildene sentrale i formidlingen. I boka "På sporet av de fire store" (2008) var bildematerialet avgjørende for å formidle det fagstoffet jeg ønsket. Som biolog søker jeg alltid etter arter, for å dokumentere, sortere og ordne. Fotografiet har fulgt meg hele tiden.