Back to All Events

Kåseri: Jotunheimen i ord og bilder

Bli med på ei reise gjennom Jotunheimen i ord og bilde i kåseriet Det svever et land i det skinnende blå. Haldis Buer Stamnes ga i 2012 ut ein biografi om om fjellmannen og diktaren Theodor Caspari. Caspari blir ofte kalla Jotunheimens diktar. Kristen Holbø har ved fleire anledningar illustrert Caspari, og Caspari sin einaste roman, Vildren, der handlinga er lagt til Jotunheimen, er også illustrert av Holbø.

Til tross for store forskjellar i bakgrunn og yrke er det mykje likskap mellom Holbø og Caspari. I synet på fjellet, i fjellgleden dei båe formidlar, i fargene dei bruker for å skildre fjellverda i Jotunheimen.

Med utgangspunkt i måleria av Kristen Holbø som er stilt ut på fjellsenteret denne sommaren vil Haldis Buer Stamnes kåsere ikring Caspari og Holbø.

 

Earlier Event: June 25
Kunstutstilling: Kristen Holbø
Later Event: July 9
Utgraving av nausttoft ved Tesse