Back to All Events

En hyllest til sauen

I boka "En hyllest til sauen" fortel biolog Anna Blix den norske sauen si fascinerande historie. Gjennom 5000 år har den vore ein hjørnestein i bygde-Noreg. I dag er den del av eit marginalisert norsk jordbruk. Anna Blix er utdanna biolog, har jobba med bevaring av kulturlandskap i flere år og jobber nå på Stortinget som politisk rådgiver. 

OM FOREDRAGET:

Se for deg et gjengrodd Norge.

Et Norge der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet. Et Norge der sauefjøsene like gjerne kan ligge i Polen, fordi dyrene ikke går ute, og fôret uansett importeres. Et Norge der det ikke lenger går an å få tak i strikkegarn av norsk ull og der fenalåret kommer fra Namibia. Et Norge der sauekjøttet er så billig at vi ikke gir det til gjestene på julaften – men til hundene.

Er det et realistisk scenario? Hva har vi mistet på veien? Og ikke minst: Kan dette lille dyret bli redningen vår i en framtid med klimaendringer og befolkningsvekst?

Inngang 100,-.

Earlier Event: October 18
Siste nytt - brearkeologien i 2018
Later Event: March 21
Skoggrensa i endring